Advies & Begeleiding: Afvallen voor vrouwen in de overgang
Begeleiding vrouwen overgang

Afvallen terwijl je in de overgang zit 

(zonder in een crashdieet te vervallen)

Een voedingsplan op maat inclusief persoonlijke begeleiding

Plan je kennismaking
De kennismakingscall is vrijblijvend

Op maat gemaakt voedingsplan

Je krijgt een op maat gemaakt voedingsplan, precies passend bij jouw situatie.
Begeleiding vrouwen overgang

Persoonlijke begeleiding

Ik ben jouw stok achter de deur. Ik help je op weg middels persoonlijke begeleiding.
Videocoaching

Online 

coaching

De coaching vindt plaats middels online consulten (via Teams of Zoom)

Je gaat op de weegschaal staan.

Zie je dat nu goed? Weer ietsje zwaarder.

Je dacht het ook al te merken aan je spijkerbroek. Die zit net te strak. Je hebt zelfs een klein vetrolletje.

En dat terwijl je zo je best doet om dit te voorkomen.

Je herkent jezelf niet meer. De kilo's vliegen eraan. Je zit niet lekker in je vel.

Het lijkt wel alsof je geen grip op wat er gebeurt.

Hoe kan dat nu?

Je eet niet wezenlijk anders. Je bent voldoende in beweging. En je hebt nooit aanleg gehad om aan te komen.

Je besluit op dieet te gaan. Minder eten. Koolhydraatarme voeding. Calorieën tellen. 

Maar het lijkt weinig verschil te maken. 

Nog beter gezegd: het lijkt zelfs nog slechter te worden.

Weet je hoe dit komt?

Coaching bij voeding overgang

Dit is de reden dat een dieet niet werkt ...

Je zit in de overgang. Veel vrouwen zijn zich er niet van bewust dat ze in de overgang zitten.

Toch is dat fundamentele informatie. 

Dit is de reden dat een dieet niet werkt. In de overgang veranderen je hormonen. Met een dieet verstoor je dit proces, waardoor je eerder aankomt dan afvalt. 


Dit kan anders.
In mijn ogen moet het zelfs anders.

Maar hoe dan?

Als je op een gezonde manier gewicht kwijt wilt raken dan is het coachingsprogramma Reset Your Body er voor jou. Het persoonlijk voedingsplan ‘reset your body’ is een voedingsplan op maat dat wordt opgesteld aan de hand van jouw bloedwaarden en gezondheidsgegevens. Het voedingsplan is gebaseerd op Metabolic Balance® een effectief bewezen gezondheidsprogramma.


De speciaal voor jou geselecteerde voedingsmiddelen, dus geen shakes of pillen, resetten je lichaam waardoor jouw stofwisseling en hormoonhuishouding weer in balans worden gebracht.


Hierdoor krijg je een strakker en slanker lichaam zonder honger te lijden. Het persoonlijke voedingsplan geeft je houvast waardoor je de juiste keuzes kunt maken. Gezonde voeding wordt op deze manier een onderdeel van je levensstijl.
Plan je kennismakingscall 
Dit is vrijblijvend om te kijken of we een klik ervaren!Reset Your Body

 null

"Per toeval stuitte ik op een artikel waarin Bianca uitlegde wat voeding met je lichaam kan doen en hoe je van een aantal lichamelijke klachten kan afkomen. Ik  had al drie jaar overgang gerelateerde klachten en  pijnlijke gewrichten. Ook was ik in de loop van de tijd 7 kilo aangekomen. Dat ging er maar niet weer af hoewel ik wel gezond at. 

Wat mij opviel toen ik startte met het programma was dat ik geen honger had. Wat ik ook merkte is, dat ik na 14 dagen al van de opvliegers af was en dat mijn gewrichten minder pijn deden. En door met het programma verder te gaan ik zowaar de zeven kilo die ik was aangekomen ook zomaar weer kwijt was.  Dat was een fantastische ervaring."

Reset Your Body

Dit mag je verwachten:

💬 Uitgebreide intake (online) 

🟠 6 maanden begeleiding

📊 Bloedafname bij een prikpost bij jou in de buurt + analyse op 37 waarden door een medisch laboratorium.

🥗 Een persoonlijk voedingsplan

📅 1-op-1 coaching door mij persoonlijk online

🔑 Toegang tot de besloten Facebookgroep

📱 Een handige app waarin je voedingsplan digitaal beschikbaar is en waar je o.a. gebruik kunt maken van een boodschappenlijstje.

🍳 Recepten die aansluiten op het voedingsplan

📥 Tussentijds e-mailcontact naar behoefte

🟢 Bonus - ebook: gezond, fit en slank door de overgang (inclusief maaltijdplanning voor 4 weken) t.w.v. € 24,95 


Je investering is € 895 inclusief BTW

Plan je kennismakingscall
De kennismakingscall is vrijblijvend, we kijken of er een klik is

Dit zeggen vrouwen die ik geholpen heb

"12 kilo afgevallen en ik voel mij fitter en energieker"

Va een vriendin hoorde ik van dit programma en dat zij daar veel baat bij had gehad, ze was afgevallen en voelde zich algeheel fitter.


Ik was al eerder afgevallen (door mijn eetpatroon aan te passen) echter verwaterde dit en nam ik geleidelijk steeds weer een beetje in gewicht toe. Ik heb een vrijblijvende afspraak met Bianca gemaakt om meer informatie te krijgen over het programma en ik heb gelijk besloten dat ik dit graag wilde gaan doen.


Wat ik de kracht van dit programma vind, is dat het afgestemd wordt op jou zelf omdat er gewerkt wordt met een bloedonderzoek. 


Ik vond het gemakkelijk vol te houden, ben 12 kilo afgevallen en blijf inmiddels goed op gewicht ondanks dat ik weer 'gewoon' eet. Dat wil zeggen gezond en ook weer producten die in eerste instantie niet geadviseerd werden. Wel is er blijvend iets veranderd. Ik voel mij energieker en fitter.


Bianca begeleid op een prettige manier dit proces, ze legt het goed uit, denkt creatief met je mee en begeleid je wanneer je door kan naar de volgende fase. Daardoor voelde het heel natuurlijk en in het geheel niet als een dieet.

Fenna - 57 jaar
"Het maakt toch uit welke voeding je eet"
Afvallen was niet direct mijn doel. Uiteindelijk werd het wel een hele fijne “bij-vangst”.

Al langere tijd had ik zo nu en dan last van mijn gewrichten, sliep ik slecht en ervoer ik een problematische stoelgang. Via het “reguliere circuit” van huisarts, fysio, ergotherapie, tot diverse specialisten in het ziekenhuis kwam ik echter niet veel verder.


Ik kwam terecht bij Bianca. Na een plezierig kennismakingsgesprek direct maar de koe bij de horens gevat. Het voedingsplan gaf voor mij veel opties. Maar daarbij ook richtlijnen voor het niet eten van bepaalde voedingsmiddelen, simpelweg omdat die geen onderdeel uitmaken van het voedingsplan…..

Al snel sliep ik beter, werd mijn stoelgang normaal….en waren mijn gewrichtsklachten ook zo goed als weg. Tijdens de periodieke afspraken met Bianca werd mij meer en meer duidelijk dat het inderdaad uitmaakt wat ik eet.

Het voedingsplan is heel goed te doen, zeker ook door de begeleiding/gesprekken met Bianca. Naast dat ik nu klachtenvrij ben….ben ik tussendoor toch ook ruim twintig kilo afgevallen…en heb ik veel meer energie als ooit te voren. Blijkt dan toch dat het uitmaakt welke voeding je eet!
Corrie - 55 jaar

5+ jaar ervaring

5 jaar ervaring met het begeleiden van vrouwen in de overgang.

200 + klanten

In de afgelopen 5 jaar heb ik meer dan 200 vrouwen geholpen.

1000 + trouwe fans

Meer dan 1000 trouwe volgers ontvangen mijn mails.

Even kort: met wie heb je te maken?

Mijn naam is Bianca Talens. Ik ben een nuchtere, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, noorderling. Dat zul je terugzien in mijn coaching.

Van jongs af aan heb ik een passie voor voeding vanwege mijn liefde voor koken en heerlijk eten. Hoewel mijn gewicht nooit een groot probleem was, moest ik er wel op letten.

Toen ik in de overgang kwam, merkte ik dat ik extra kilo’s kreeg die niet meer weggingen.

Gelukkig veranderde dit toen ik in aanraking kwam met een persoonlijk voedingsprogramma. Dit programma wat geen dieet is, leerde me mijn voeding aan te passen om mijn hormonen en stofwisseling weer in balans te brengen. Hierdoor kreeg ik weer meer energie en ging ik weer beter slapen. Ook verloor ik de extra kilo’s. Ik had nooit gedacht dat ik ooit weer op mijn oude gewicht zou komen.

Ik gun elke vrouw die hiermee te maken krijgt hetzelfde!

Kennismaken?
Plan een vrijblijvend gesprek in mijn agenda.


Bianca Talens
Wat levert meedoen aan Reset Your Body je op?

Voeding overgang
Je bent weer de slanke versie van jezelf geworden en weet je hoe je op gewicht moet blijven, diëten is verleden tijd geworden. Je hebt weer vertrouwen in je lichaam gekregen en voelt je herboren.
gewichtsverlies overgang
Je lichaam heeft zijn normale vorm weer teruggekregen en ben je eindelijk van je vetrolletjes en buikje verlost. Wanneer je in de spiegel kijkt word je blij van wat je zien krijgt.
afvallen
Je stapt met een glimlach van de weegschaal af. Je geniet weer van het sporten zonder dat de nadruk te veel op het afvallen ligt. Je hebt ook weer de energie om te bewegen en te sporten.
Afvallen vrouwen overgang
Ondanks de overgang is het je gelukt om op eigen kracht en met gezond eten op je streefgewicht te komen en te blijven. Je lichaam is in balans en je voelt je een stuk fitter en energieker.
Afvallen vrouwen overgang
Je weet precies welke voeding goed bij je past en waar je lichaam blij van wordt. Je hebt geleerd de 80/20 regel toe te passen. 80% eet je zo gezond mogelijk en 20% eet je waar je zin in hebt.
Afvallen vrouwen overgang
Je kunt bij het shoppen te kust en te keur kiezen in een reguliere maat, alles past en alles staat weer leuk. Je hoeft niet meer naar ‘speciale’ winkels, maar gewoon naar een leuke boetiek.

Welke stappen zetten we samen?

Gratis kennismaking

De eerste stap is het gratis (online) consult om kennis met elkaar te maken, uitleg geven hoe het programma werkt en om vragen te stellen.

Intakegesprek

ls je besluit om deel te nemen aan het programma dan ontvang je een verwijsbrief voor de bloedafname bij jou in de buurt + een intakegesprek voor de aanvullende gegevens.  


Aan de hand van de bloedwaarden, je gezondheidsgegevens en eetgewoonten wordt er een voedingsplan op maat gemaakt. Dit plan heeft als doel om je stofwisseling en hormonen weer in balans te brengen.
Dieet vrouwen overgang

Het programma - Fase 1

Start van het programma - het programma is opgedeeld in vier fasen.

In de voorbereidingsfase is het doel je lichaam te resetten in slechts twee dagen zodat je lichaam gaat omschakelen naar energie die van binnenuit komt: de vetreserves.

Voeding overgang

Het programma - Fase 2

In deze fase eet je de voedingsmiddelen die in jouw plan staan en in combinatie met een aantal regels komt je stofwisseling weer in balans. Deze fase duurt net zo lang tot je jouw gewenste doel hebt bereikt.
Lijst met voeding

Het programma - Fase 3

Nu je stofwisseling weer in balans is gebracht, mag je ook weer voedingsmiddelen proberen die niet in je persoonlijke lijst staan vermeld. In deze fase leer je te voelen hoe je lichaam hierop reageert en kies je nu zelf wat je wel en niet wilt eten.
Gezonde leefstijl

Het programma - Fase 4 & de afsluiting

Je hebt een nieuwe levensstijl geïmplementeerd en zo blijft jouw stofwisseling in balans. Je kunt weer helemaal op jezelf vertrouwen om bewuste keuzes te maken. Je kunt weer genieten van etentjes, feestjes en vakanties zonder je druk te maken over je gewicht of eventuele klachten die weer kunnen ontstaan. 


Tijdens het laatste consult staan we stil bij de resultaten die zijn geboekt en/of het nog nodig is om vervolgstappen te ondernemen.

In feite heb je nu twee keuzes

Je blijft aanmodderen zoals je tot nu toe hebt gedaan.

Je gaat van dieet naar dieet.

De vraag is wel: hoe is de situatie dan over een jaar? Misschien moet je jouw kleding twee of drie maten groter kopen. En heb je helemaal de puf niet meer om te bewegen omdat je nog vermoeider bent dan een jaar terug. Die doos met kleding in maat 38 die op zolder ligt kun je definitief weggooien.

of ...

Je kiest voor een programma waarbij je rekening houdt met hoe je lichaam nu werkt. Een plan waarin jouw systeem en jouw lijf centraal staat. Met respect voor het proces van de overgang. Een blijvende oplossing.

Met als eindresultaat:

🟢 Gewichtsverlies,

🟢 Meer energie,

🟢 Beter slapen

🟢 Minder last van hormonale schommelingen

Zeg het maar!

Je investering voor Reset Your Body is € 895,-

                   

Veelgestelde vragen

Is het persoonlijk voedingsplan een dieet?

Nee het is geen dieet in de traditionele zin, maar een omschakeling in je voedingspatroon. Met het programma wordt in vier fasen je stofwisseling en hormoonhuishouding weer in balans gebracht. De voeding wordt afgestemd op de behoefte van je lichaam. Hierdoor kom je op je gewenste gewicht en verbetert je algehele gezondheid.

Kan ik het programma volgen en toch gewoon voor mijn gezin koken?

Dat kan zeker! Alle producten die op jouw voedingsmiddelen lijst staan zijn natuurlijke en gezonde producten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Je kunt koken volgens je eigen voedingsplan en voor de rest van het gezin de maaltijd uitbreiden.

Hoeveel kan ik afvallen en hoe snel?

Dat is geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie. Zaken als je huidige gewicht, streefgewicht, klachten en medicijngebruik hebben hier invloed op. Mijn ervaring is dat je gemiddeld ongeveer een kilo per week afvalt.

Moet ik voedingssupplementen nemen?

Blijkt er uit de resultaten van het bloedonderzoek ernstige tekorten te zijn zoals bijvoorbeeld vitamine D dan is het zinvol om een supplement te nemen. Voor mij geldt dat de basis de voeding is en bij (ernstige) tekorten aanvullen met een supplement.

Kan iedereen het programma volgen?

Het programma kan niet worden gevolgd bij ernstige nier- of leveraandoeningen, eetstoornissen of bij gebruik van antipsychotica. Tevens kan er geen voedingsplan worden gemaakt voor veganisten en als je een histamine- of fructose intolerantie hebt.

Wanneer kan ik starten met het programma?

Over het algemeen kun je binnen twee weken na het kennismakingsconsult en de bloedafname beginnen. Wel is het verstandig om rekening te houden met je eigen agenda. Ga je binnenkort op vakantie, een weekend weg of komen de feestdagen eraan? Dan kun je beter daarna gaan starten.

Is sporten en bewegen verplicht?

Bij de start van het programma is het belangrijk om niet te veel te sporten. Wandelen, fietsen of yoga is dan voldoende. Naarmate je het programma langer volgt, zal je vanzelf merken dat je steeds meer zin krijgt om te bewegen. Wil je naar de sportschool dan is mijn advies om krachttraining te gaan doen. Met krachttraining verhoog je de stofwisseling permanent en je krijgt sterkere botten. Dit is vooral belangrijk omdat je door de overgang meer kans krijgt op botontkalking.

Komt er na het programma nogmaals een bloedonderzoek?

Dit zit niet standaard in het programma, maar kan wel worden aangevraagd.

Wordt er van mij verwacht dat ik calorieën ga tellen?

Nee, dit wordt zeker niet van je verwacht. Wel zal je in het begin je porties moeten wegen. Dit is belangrijk omdat het eten van de juiste hoeveelheden ervoor zorgt dat je stofwisseling optimaal functioneert. Wanneer je stofwisseling weer in balans is gebracht hoef je niet meer te wegen. Dan eet je tot je verzadigd bent.

Kan ik nog wel uit eten gaan en alcohol drinken?

Tijdens de eerste twee weken is het niet handig om uit eten te gaan omdat je dan nog in de strenge fase zit. Daarom is het belangrijk dat je de start van het programma goed plant om het voor jezelf niet te moeilijk te maken. Daarna kan je prima uit eten gaan en kun je er ook voor kiezen of je weer wijn wilt drinken.

Waarom geeft dit voedingsplan op maat wel een blijvend resultaat?

Je ontvangt een persoonlijk voedingsplan dat specifiek is afgestemd op jouw bloedwaarden en jouw lichaam. Door de voedingsmiddelen te eten die op jouw lijst staan, wordt je stofwisseling als het ware gereset. Het resultaat? Gewichtsverlies!

Wat gebeurt er als je je streefgewicht hebt bereikt?

Nu je stofwisseling weer in balans is en je hebt geleerd hoe je dit kunt behouden zul je op gewicht blijven. En het mooie is dat je niet langer vastzit aan een strikte voedingslijst of specifieke hoeveelheden. Je lichaam is namelijk hersteld en de voedingsstoffen worden nu omgezet in energie in plaats van (buik)vet.

Betekent dit dat je voor altijd je streefgewicht behoudt?

Het allerbelangrijkste van dit programma is dat je niet terugvalt in je oude eetgedrag, want dan krijg je ook je oude gewicht + eventuele klachten weer terug. Dus als je normaal blijft eten, inclusief lekker uit eten gaan of een gebakje op een feestje, dan zul je inderdaad je streefgewicht behouden.

                 

Lukt het je niet om op wilskracht van je extra kilo's af te komen en ben je de moed bijna verloren?

Vrouwen die bij mij komen zijn vaak radeloos. Ze hebben alles geprobeerd en zeggen dan ook: ‘jij bent mijn laatste hoop’. (Ik heb overwogen de naam van mijn praktijk te veranderen naar praktijk de Laatste Hoop)


💶 Je investering is € 895 inclusief BTW


Zal ik je verder helpen?

Plan je kennismakingscall


200 + vrouwen gingen je voor
Voedingsplan overgang