Reviews Praktijk Bianca Talens

 Suzanne | 51 jaar

Mijn naam is Suzanne (51 jaar). Ondanks veel en intensief sporten, viel ik geen kilo’s af. Sterker nog, ik kwam aan. Zelfs als ik minder at, veranderde dat niets. Omdat ik overgangsklachten had, ging ik er vanuit dat het hormonaal bepaald was en dat ik mij er maar in moest berusten. Toen kwam ik op een punt dat ik een grotere kledingmaat moest gaan aanschaffen en besloot ik die kosten te investeren in een diëtiste.

De website van Bianca sprak mij meteen aan en ik herkende mij sterk in wat zij vertelde. Op een prettige en laagdrempelige manier heeft zij mij geleerd welke voeding ik wel en welke voeding ik beter minder kan eten. Zij gaf mij echt nieuwe inzichten, die verrassend eenvoudig waren. De kilo’s vlogen eraf en momenteel heb ik mijn streefgewicht ruim behaald. Ook mijn partner die met mijn dieet mee at, is vele kilo’s afgevallen!

Wat ik fijn vond was dat ik op moeilijkere momenten snel contact kon krijgen met Bianca en dan hielp ze mij weer op de rit. Ondanks dat wij ver uit elkaar wonen en het contact online plaatsvond, was ze dichtbij. Als je een gezond gewicht wilt bereiken en echt eens goed naar je eetpatroon wilt kijken, dan zou ik de begeleiding van Bianca zeker adviseren. Samen met haar heb ik mijn doel bereikt en mijn eetpatroon positief veranderd. Super blij mee!

 Monique| 55 jaar

Toen ik aan het zoeken was op internet of er iets zou bestaan waardoor ik van mijn overgangsklachten af zou kunnen komen, kwam ik op de site van Bianca. Daar las ik over het metabolic-balance programma. Ik had zelf al verschillende supplementen tegen opvliegers geprobeerd en dat werkte dan een paar weken. Maar andere klachten zoals een opgeblazen gevoel, gewichtstoename en het dikker worden van mijn buik, daar kon ik echt niets tegen vinden. Ik voelde me niet lekker in mijn vel en was eigenlijk de hele dag met eten bezig in mijn hoofd.

Er was een kleine angst dat ik met het metabolic-balance programma nog meer met eten in mijn hoofd zou gaan zitten, maar dat blijkt tegenovergesteld. Ik ben erg enthousiast over dit programma. Het feit dat er echt en voedingsadvies op maat is, geeft vertrouwen. Mijn leven lang heb ik diëten gevolgd, maar het idee dat er een dieet voor iedereen werkt, kan natuurlijk niet. Ieder mens is anders. Ik voel me met dit programma als herboren. Ik heb heel nieuwe inzichten gekregen over voeding, over hóe te eten, wanneer en wat. En dat gaat allemaal als vanzelf na een poosje. 

Bianca heeft mij hierbij heel professioneel begeleid. Ze weet waarover ze praat. Naast het feit dat ze weet wat belangrijk is om te volgen, denkt ze ook absoluut mee in wat mogelijk is. Ik heb Bianca ook ervaren als een persoon die nog echt kan luisteren en meedenken. Dat is voor mij heel waardevol. Ik raad iedereen die niet helemaal lekker in zijn vel zit, dit programma te gaan volgen. Zoals ik al zei: ik voel me herboren, zowel fysiek als mentaal. Dank aan Bianca.

 Corrie | 55 jaar

Afvallen was niet direct mijn doel. Uiteindelijk werd het wel een hele fijne “bij-vangst”.

Al langere tijd had ik zo nu en dan last van mijn gewrichten, sliep ik slecht en ervoer ik een problematische stoelgang. Via het “reguliere circuit” van huisarts, fysio, ergotherapie, tot diverse specialisten in het ziekenhuis kwam ik echter niet veel verder. Op mijn vraag: “kan ik niet iets met voeding doen?”, kreeg ik steevast een ontkennend antwoord. Klachten bleven mijn dagelijkse leven beïnvloeden.

Mijn zus had, gekoppeld aan andere klachten, goede resultaten behaald via Metabolic Balance. Via de website kon ik gemakkelijk zoeken naar een
begeleider bij mij in de buurt. Kon kiezen uit diverse begeleiders, maar de informatie over Bianca sprong er bovenuit. Zou het dan gewoon met de overgang te maken hebben? Toch andere voeding de oplossing?

Na een plezierig kennismakingsgesprek direct maar de koe bij de horens gevat.

Kon vervolgens snel terecht voor de formele intake. Paar weken later al daadwerkelijk aan de slag. Het voedingsplan gaf voor mij veel opties. Maar daarbij ook richtlijnen voor het niet eten van bepaalde voedingsmiddelen, simpelweg omdat die geen onderdeel uitmaken van het voedingsplan…..

Al snel sliep ik beter, werd mijn stoelgang normaal….en waren mijn gewrichtsklachten ook zo goed als weg. Tijdens de periodieke afspraken met Bianca werd mij meer en meer duidelijk dat het inderdaad uitmaakt wat ik eet. Zo fijn om te merken dat het daadwerkelijk impact heeft op hoe ik me voel!

Het voedingsplan is heel goed te doen, zeker ook door de begeleiding/gesprekken met Bianca. Naast dat ik nu klachtenvrij ben….ben ik tussendoor toch ook ruim twintig kilo afgevallen…en heb ik veel meer energie als ooit te voren. Krijg veel complimenten van vrienden en familie.

Blijkt dan toch dat het uitmaakt welke voeding je eet!

 Janny | 55 jaar

Ik voelde mij slecht door de ongemakken van de overgang. Het slechte slapen en de kilo's die er geleidelijk aan bij kwamen. Bijna iedere nacht was ik vroeg wakker worden (rond 4.00 uur) en kon vervolgens niet meer in slaap komen. Dit gecombineerd met een fulltime baan, maakte dat ik in het weekend geen energie meer had om leuke dingen te doen en proberen op te laden voor een nieuwe werkweek. Dit was al een aantal jaren aan de
gang.

Ik heb een afspraak gemaakt met een overgangsconsulente. Die legt uit wat er met je lichaam en geest gebeurt als je in de overgang komt en welke voedingsmiddelen je beter kan vermijden. Dit is meer om de ongemakken zoals opvliegers terug te dringen. Daarnaast diverse diëten gedaan.  Gemerkt dat de diëten die normaal wel werkten nu niet mee effectief waren. Afvallen in de overgang is erg moeilijk. Het effect is minimaal en als je weer stopt met diëten, ben je heel snel weer terug bij af. 

Ik ben mij veel beter gaan voelen, zit nu goed in mijn vel. Daar heeft het afvallen ook aan bijgedragen. Ik heb natuurlijk nog wel last van de ongemakken van de overgang, maar veel minder en geaccepteerd dat dit erbij hoort. Het programma voelt niet als een dieet.  In het begin is het wel even zoeken en wennen maar als je het succesvol afsluit (je doel hebt gehaald) kan je in principe alles eten (met mate). Het programma leert je anders naar eten te kijken en er mee om te gaan.

Bianca laat je in je waarde. Ze is prettig om mee te praten. Ze houdt rekening met je persoonlijkheid. Ik heb direct aangegeven dat ik geen sportschooltype ben en de maaltijden niet te veel tijd en niet te moeilijk moeten zijn. Daar houdt ze dan rekening mee. Ze geeft leuke tips voor maaltijden en handigheidjes voor het bereiden.

Het programma heeft mij veel gebracht. Het is een andere manier van omgaan met eten en zeker geen dieet. Ik heb mijn gewicht en de ongemakken goed onder controle en zit goed in mijn vel. De eerste fases zijn streng en even zoeken hoe hier mee om te gaan, maar als je de laatste fase hebt gehad, weet je niet anders meer en denkt je hier niet meer over na.

 Fenna | 57 jaar

Via een vriendin hoorde ik van dit programma en dat zij daar veel baat bij had gehad, ze was afgevallen en voelde zich algeheel fitter. Ik was al eerder afgevallen (door mijn eetpatroon aan te passen) echter verwaterde dit en nam ik geleidelijk steeds weer een beetje in gewicht toe. Ik heb een vrijblijvende afspraak met Bianca gemaakt om meer informatie te krijgen over het programma en ik heb gelijk besloten dat ik dit graag wilde gaan doen.
Wat ik de kracht van dit programma vind, is dat het afgestemd wordt op jou zelf omdat er gewerkt wordt met een bloedonderzoek. Hierdoor krijg je dus een persoonlijk voedingsadvies.

Ik vond het gemakkelijk vol te houden, ben 12 kilo afgevallen en blijf inmiddels goed op gewicht ondanks dat ik weer 'gewoon' eet. Dat wil zeggen gezond en ook weer producten die in eerste instantie niet geadviseerd werden. Wel is er blijvend iets veranderd. Wanneer ik een dag iets extra's eet of iets snoep, let ik de volgende dag weer op dat ik gewoon gezond eet en mijn porties aanpas omdat ik me daar prettig bij voel. Verder voel ik me energieker en fitter.

Bianca begeleid op een prettige manier dit proces, ze legt het goed uit, denkt creatief met je mee en begeleid je wanneer je door kan naar de volgende fase. Daardoor voelde het heel natuurlijk en in het geheel niet als een dieet. Heb jij ook moeite om af te vallen en voel je je niet fit bijvoorbeeld door klachten, vermoeidheid of zit je niet lekker in je vel?! dan zou ik dit zeker aanraden. Voor mij heeft het ervoor gezorgd dat ik het roer omgegooid heb en structureel een gezondere leefstijl heb gekregen. Ik ben heel blij dat dit op mijn pad gekomen is!

Manon | 54 jaar

Ik wist al een paar jaar dat ik geen gezond gewicht had en op het moment dat ik dat zelf ook daadwerkelijk heel fysiek zo ging ervaren was dat een keerpunt in mijn leven. Het was dan ook geen toeval dat ik in die periode via een vriendin het positieve verhaal hoorde over Metabolic Balance en de geweldige begeleiding die zij hierin had mogen ontvangen van haar begeleidster Bianca Talens. Ook mijn dochter kwam in die periode met haar eigen vragen rondom voeding en gezondheid. We besloten samen een intake gesprek aan te vragen.  Vanaf het allereerste moment dat we in contact kwamen met Bianca voelde zowel mijn dochter als ik een hele grote Ja die we dan ook gelijk hebben omgezet in een concrete Ja. Voor mij was dit dus een Ja om in te stappen op Metabolic Balance.

Ik had al vaker in mijn leven zelf gekozen om op dieet te gaan of mijn voedingspatroon te wijzigen. Soms met positieve resultaten en soms met geen enkel resultaat. Het voelde voor mij deze keer zo wezenlijk om dit goed aan te pakken en het me zelf te gunnen hierin ook een gedegen begeleiding te krijgen. Het was dus op een ander niveau ook een grote Ja voor mezelf.

Het meest waardevolle dat het programma me heeft gebracht is het gegeven dat ik weer bij mezelf ben gekomen op alle lagen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel. Het heeft voor zo een diepe opschoning op al die lagen gezorgd. Ik ben niet alleen fysiek veel kilo’s kwijt, maar juist ook op al die andere lagen. Ik heb door het programma veel mogen en kunnen loslaten wat mij in het Nu niet meer dient. Daardoor ervaar ik en veel meer bewegingsvrijheid en dit niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. 

De begeleiding door Bianca was voor mij zo waardevol ook op alle lagen. Enerzijds haar grote deskundigheid en professionaliteit. 

Anderzijds haar warme grote betrokkenheid,  haar empathie en goed kunnen ‘luisteren’ vol vanuit haar Hart waren voor mij noodzakelijke ankerpunten. Ook dit heeft mij zoveel gebracht. 

Ook de besloten Facebookgroep heeft me veel ondersteuning en stimulans gegeven.  Zo ook alle tips en adviezen van Bianca en haar heerlijke recepten openden een nieuwe wereld van Voeding voor mij. Een wereld van voeding waar én mijn lichaam én ik zelf heel blij door zijn geworden. 

Dus Ja ik heb dit mooie programma al bij heel veel dierbaren in mijn omgeving aan geraden.

Bianca, ontzettend bedankt voor dit grootse cadeau die ik ook van Jou heb mogen ontvangen.

Liefs Manon


Jannet | 52 jaar

Vorige week voor het laatst bij Bianca geweest. Hartelijk bedankt voor de waardevolle begeleiding die ik van je kreeg.  Hoe ik bij Bianca terecht kwam? Per toeval stuitte ik op een artikel in de krant waarin Bianca uitlegde wat voeding met je lichaam kan doen en hoe je van een aantal lichamelijke klachten kan afkomen of de klachten verminderen . En dat zonder allerlei medicatie, diëten of wat dan ook maar meer. Ik zelf had al drie jaar overgang gerelateerde klachten en wat pijnlijke gewrichten. Daar was ik voor onderzocht maar er was geen reden om aan te nemen dat het Reuma oid was. Ook was ik in de loop van de drie jaar dat ik wat overgangsklachten had, een kilo of zeven aangekomen. Dat ging er maar niet weer af hoewel ik wel gezond at. Wat mij aansprak in dat artikel van Bianca was dat je wel kan afvallen in de overgang en dat je door je leefwijze en eetgewoonten te wijzigen een gezonde balans kunt krijgen in je lichaam en je daardoor ook minder klachten hebt. En dat zonder poedertjes en pilletjes met alleen zo puur mogelijke voeding en het op maat gemaakte voedings programma.

Wat mij opviel toen ik startte met het programma was dat ik geen honger had. Door de eiwitten heb je een veel langer verzadigt gevoel. En dat ik soms ook at terwijl in niet eens honger had maar puur uit gewoonte. Door goed naar mijn lichaam te luisteren weet ik nu wanneer ik iets nodig heb.

Wat ik ook merkte is, dat ik na 14 dagen al van de opvliegers af was en dat mijn gewrichten minder pijn deden. En door met het programma verder te gaan ik zowaar de zeven kilo die ik was aangekomen ook zomaar weer kwijt was.  Dat was een fantastische ervaring.

Na een aantal weken had ik het programma wel onder de knie en ook nu ik gestopt ben met de gesprekken met Bianca ga ik zeker door met deze veranderde eet en leefgewoonten. Ik voel me veel energieker en gezonder. 

Bedankt Bianca en Metabolic Balance.

Carla | 60 jaar

Het is nu ongeveer 8 maanden geleden dat ik jouw advertentie las in de krant. Ik had heel sterk het gevoel dat dit voor mij goed zou kunnen werken. Na een gesprek met jou wilde ik er graag mee beginnen omdat ik al heel lang niet lekker in mijn vel zat en naast de gewichtstoename veel vage klachten had. ik heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd op gebied van homeopathie en geprobeerd gezond te eten, maar het lukte mij niet om dat zelf goed te krijgen.

De waarden van het bloedonderzoek gaven ook duidelijk aan dat het niet goed zou komen als ik zo door zou blijven gaan. Eigenlijk wist ik dat ergens al wel…dat deze conclusie eruit zou komen.

In april ben ik begonnen met het programma en de eerste 2 weken moest ik erg wennen om maar 3 maaltijden per dag te eten en veel water te drinken. Het bereiden van de maaltijden daar moest ik ook aan wennen want ik ben absoluut geen keukenprinses en meer van de makkelijke kant. In deze periode heb ik het als heel fijn ervaren om begeleiding van jouw te krijgen omdat je veel aandacht had voor mij en alles serieus en goed aanpakt….heel erg bedankt daarvoor.

Nu 8 maanden verder ben ik 17 kilo afgevallen en voel me fysiek echt een heel stuk beter en ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Omdat ik 60 ben gaat alles wat langzamer dan bij jonge mensen, maar ik heb heel sterk het gevoel dat mijn lichaam bezig is alle rotzooi van jaren op te ruimen. Ik eet nog steeds redelijk volgens het programma en dat is heel basic, maar voor mij heel goed en ik maak af en toe een variant of iets wat we heel lekker vinden bv. Indonesisch.

Ik vind het voor mezelf de allerbeste stap die ik tot nu toe heb genomen voor mijn gezondheid en ik hoop dat er nog veel mensen mogen volgen die de weg naar jouw praktijk zullen vinden. Iedereen die echt vastberaden is iets te doen aan zijn of haar overgewicht, een gezonde leefstijl wil en weer lekker kunnen bewegen zou dit zeker moeten doen!

Ingrid | 56 jaar

Al een aantal jaren heb ik stevig last overgangsklachten; slecht slapen, stemmingswisselingen, nachtzweten, vaak opvliegers. Daarnaast een lichaam dat alles lijkt vast te houden wat binnenkomt zodat het in gewicht maar blijft toenemen, ongeacht hoeveel ik beweeg en probeer te minderen met snoepen en snaaien.

Door mond tot mond reclame kwam ik bij ‘metabolic balance’ en in contact met Bianca. Hoewel ik zeer sceptisch was,  omdat dit het zoveelste is wat ik zou gaan proberen om de kilo’s kwijt te raken, ben ik toch afgegaan op de positieve geluiden die ik hierover had gehoord.

Na een intake met deskundige uitleg en begeleiding,  een prettig contact met een gedreven coach  Bianca Talens, ben ik met mijn voedingsplan gestart.

Mijn doel was bewuster te eten, en natuurlijk af te vallen.

Binnen korte tijd merkte ik al verschil; ik begon af te vallen en daardoor voelde ik mij fitter, had ik veel minder last van vermoeidheid en kon ik beter slapen, werd meer uitgerust wakker.

Er zijn nu 9 maanden verder en ik ben 8,5 kilo afgevallen, pas weer in mijn mooie broeken die ik al tijden niet meer heb aangehad, kleding zit lekkerder, ik voel me veel fitter en heb geen hongergevoel, eet ruim voldoende maar eet vooral veel bewuster.

Nu eet ik met de seizoenen mee, kan het soepen en snaaien zonder moeite laten en kan bij een feestje of in het weekend gerust ‘sjoemelen’ en genieten van iets lekkers zonder meteen veel in gewicht toe te nemen. Ik blijf nu op gewicht en voel me er top bij.

Voor vrouwen die zich herkennen in mijn overgangsklachten en ook  ‘alles al hebben geprobeerd’; metabolic Balance is echt een aanrader.

Succes verzekerd, ik heb het inmiddels al veel vrouwen aangeraden.