Over Bianca Talens | Voedingsdeskundige vrouwen in de overgang
Bianca Talens

 

Over Bianca

Dietist Groningen en Drenthe: vrouwen overgang

Mijn hele leven ben ik al bezig met mijn gewicht en gezonde voeding doordat ik o.a. een tarwe allergie heb gehad. Ook ben ik nooit echt te zwaar geweest, maar ik moest het wel in de gaten houden.

Ik mag namelijk heel graag koken en geniet enorm van lekker eten. Het werd pas echt een dingetje toen ik in de overgang kwam.

Ondanks de gezonde maaltijden en voldoende beweging kreeg ik last van vermoeidheid, opvliegers, slecht slapen en er kwamen ook weer wat extra kilo’s bij.

Wat ik ook probeerde deze kilo’s gingen er niet meer af. Ik voelde dat er iets moest veranderen, maar hoe?

Voedingsdeskundige vrouwen in de overgang

Ik kwam in aanraking met een persoonlijk voedingsprogramma waardoor ik leerde mijn voeding aan te passen om zo mijn hormonen en stofwisseling weer in balans te brengen.

Door het aanpassen van mijn voedingspatroon verdwenen de klachten en extra kilo’s als sneeuw voor de zon. De energie is weer terug, de opvliegers zijn zo goed als verdwenen en ik slaap weer als een doornroosje.

Het gewicht dat de weegschaal aangeeft daarvan had ik nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou bereiken en al helemaal niet tijdens de overgang. En wat helemaal fijn is dat ik nu weet wat voor mijn lichaam werkt en dat geeft heel veel rust.

Voedingsdeskundige Vrouwen Overgang

Wat je over mij moet weten

Ik ben een nuchtere, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, noorderling.


Als sterrenbeeld stier houd ik van een realistische en praktische aanpak, ben ik een doorzetter en goudeerlijk waardoor ik misschien wel eens wat bot kan overkomen, maar je weet wel wat je aan mij hebt.


Duidelijk uitleg geven is mijn kwaliteit, er is mij wel eens verteld dat ik het ook goed voor de klas zou doen. Half werk leveren komt in mijn woordenboek niet voor daar ben ik net iets te perfectionistisch voor.

Mijn visie op afvallen tijdens de overgang

Mijn visie is dat afvallen tijdens de overgang, ondanks de hormonale schommelingen, heel goed mogelijk is. Het lichaam is tijdens deze fase op zoek naar een nieuwe balans en het is daarom belangrijk dat de voeding hierop wordt aangepast.

Alleen niet in de vorm van een (tijdelijk) dieet, maar als een nieuwe manier van leven met gezonde en gevarieerde maaltijden, beweging en voldoende rust.

Als je mij zou kennen zou je weten dat ...


Voedingsplan vrouwen overgang

✓ Ik me het lot van dieren enorm kan aantrekken, zo ging ik als klein meisje al bij de deuren langs om handtekeningen in te zamelen tegen de zeehondenjacht. Ook steun ik nadat ik oog en oog heb gestaan met de orang-oetans op Sumatra al zo’n 20 jaar stichting AAP

✓ Ik veel van de wereld heb gezien, maar me tegenwoordig wat dichter bij huis ook prima kan vermaken. Twee weken naar Schiermonnikoog met mijn partner en onze hond vind ik ook heerlijk

✓ Koken mijn grote passie is en na een vakantie altijd weer blij ben om zelf weer in de keuken te gaan staan

✓ Ik het heerlijk vind om op de lange latten in Oostenrijk te staan en na een inspannende skidag, zonder gêne lekker vroeg en rozig onder de wol te kruipen

✓ Yoga mijn favoriete manier van ontspannen is en je blijft er ook nog eens lekker soepel bij

✓ De gezellige etentjes, gesprekken en weekendjes weg met mijn vriendinnen van onschatbare waarde voor mij zijn

✓ Mijn guilty pleasure een advocaatje met heel veel slagroom is alleen hoef je me hier ‘s nachts niet voor wakker te maken, want een goede nachtrust is heilig voor me