Over Bianca Talens | Voedingsdeskundige vrouwen in de overgang
Over Bianca

 

Over Bianca

Over Bianca

Van jongs af aan heb ik een passie voor voeding vanwege mijn liefde voor koken en heerlijk eten. Ik heb ooit nog eens een koksopleiding gedaan, maar werken in de horeca was niet echt mijn ding, ik bezoek de horeca liever.

Als kind was ik slank en kon ik eten wat ik wilde zonder aan te komen. Toen ik het huis uit ging zijn er wel wat kilo’s bij gekomen. Dat was ook niet zo verwonderlijk want ik kon alles eten waar ik maar zin in had.

Gelukkig ben ik ook altijd vrij sportief geweest en uiteindelijk was ik wel tevreden met mijn gewicht.

Toen ik richting de overgang ging, werd het allemaal anders. Ik merkte dat mijn lijf ging veranderen. Ik voelde me wat vaker opgeblazen en ondanks gezonde voeding en voldoende beweging kwamen er steeds wat kilootjes bij.

Begeleiding Vrouwen Overgang Dieet

Ik was gewend altijd leuke jurkjes te dragen, maar nadat ik me erin had gewurmd werd het steeds moeilijker om mijn buik te verbergen. Voor de spiegel rechtopstaand met een ingehouden buik viel het nog wel een beetje mee, maar ik schrok wel enorm van de foto’s waarbij ik op een stoel zat. Ik dacht dit is mijn lijf toch niet?

Alles veranderde toen ik in aanraking kwam met een programma dat door een Duitse arts is ontwikkeld. Dit programma sprak me meteen aan omdat het heel persoonlijk wordt gemaakt. Dus helemaal afgestemd op wat jouw lichaam nodig heeft tijdens de overgang.

Na de start van het programma raakte ik verrassend snel en zonder heel veel moeite de extra kilo’s weer kwijt. Ik blijf nu zo’n zes jaar stabiel op dit gewicht ondanks dat ik nog vol in de overgang zit.

Omdat ik zelf heb ervaren dat het echt mogelijk is om te kunnen afvallen tijdens de overgang, ben ik enorm gemotiveerd om andere vrouwen daar ook mee te kunnen helpen.

Bianca Talens

Wat je over mij moet weten

Ik ben een nuchtere, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, noorderling. 

Als sterrenbeeld stier houd ik van een realistische en praktische aanpak, ben ik een doorzetter en goudeerlijk waardoor ik misschien wel eens wat bot kan overkomen, maar je weet wel wat je aan mij hebt. 

Duidelijk uitleg geven is mijn kwaliteit, er is mij wel eens verteld dat ik het ook goed voor de klas zou doen. Half werk leveren komt in mijn woordenboek niet voor daar ben ik net iets te perfectionistisch voor.

Mijn visie op afvallen tijdens de overgang

Mijn visie is dat afvallen tijdens de overgang, ondanks de hormonale schommelingen, heel goed mogelijk is. Het lichaam is tijdens deze fase op zoek naar een nieuwe balans en het is daarom belangrijk dat de voeding hierop wordt aangepast.

Alleen niet in de vorm van een (tijdelijk) dieet, maar als een nieuwe manier van leven met gezonde en gevarieerde maaltijden, beweging en voldoende rust.

Als je mij zou kennen zou je weten dat ...
Ondersteuning Voeding Overgang

✓ Ik me het lot van dieren enorm kan aantrekken, zo ging ik als klein meisje al bij de deuren langs om handtekeningen in te zamelen tegen de zeehondenjacht. Ook steun ik nadat ik oog en oog heb gestaan met de orang-oetans op Sumatra al zo’n 20 jaar stichting AAP

✓ Ik veel van de wereld heb gezien, maar me tegenwoordig wat dichter bij huis ook prima kan vermaken. Twee weken naar Schiermonnikoog met mijn partner en onze hond vind ik ook heerlijk

✓ Koken mijn grote passie is en na een vakantie altijd weer blij ben om zelf weer in de keuken te gaan staan

✓ Ik het heerlijk vind om op de lange latten in Oostenrijk te staan en na een inspannende skidag, zonder gêne lekker vroeg en rozig onder de wol te kruipen

✓ Yoga mijn favoriete manier van ontspannen is en je blijft er ook nog eens lekker soepel bij

✓ De gezellige etentjes, gesprekken en weekendjes weg met mijn vriendinnen van onschatbare waarde voor mij zijn

✓ Mijn guilty pleasure een advocaatje met heel veel slagroom is alleen hoef je me hier ‘s nachts niet voor wakker te maken, want een goede nachtrust is heilig voor me