Gezond, fit en slank met Metabolic Balance - Bianca Talens
Gezond, fit en slank met Metabolic Balance
Afvallen
Gery Stevens
Afvallen
12/14/2020
1 min

Gezond, fit en slank met Metabolic Balance

12/14/2020
1 min

Je hormoonhuishouding verandert compleet als je in de overgang raakt en het kan dus zo zijn dat je meer kilo’s opslaat ondanks dat je sport en gezond eet. Dit komt omdat je metabolisme wordt beïnvloed. Tijdens de overgang maakt het lichaam minder oestrogeen aan. Hierdoor verbrandt lichaamsvet minder effectief dan voorheen. Ook de gewichtsverdeling verandert; lichaamsvet van de benen en billen verplaatst zich naar de buik.

Gewichtstoename heeft nadelige gevolgen voor de algehele gezondheid, en deze extra kilo’s kunnen andere overgangsklachten verergeren.

Voedingsplan op maat

Het Metabolic Balance stofwisselingsprogramma is een voedingsplan op maat en zorgt ervoor dat je stofwisseling weer in balans wordt gebracht. Dat is de oplossing voor je hormonale klachten en gewenste gewichtsvermindering.

Waarom een voedingsplan op maat?

De meeste afvalprogramma’s zijn qua voeding en qua beweging te algemeen. En omdat we nu eenmaal uniek zijn werkt zo’n algemeen voedingsprogramma lang niet voor iedereen. 

Mijn voedingsplan op maat houdt rekening met alle persoonlijke omstandigheden zoals je bloedwaarden, klachten, medicijngebruik en voedingsgewoonten.  

In het plan staan de voedingsstoffen waar je lichaam behoefte aan heeft om alle processen rond de stofwisseling en spijsvertering weer te optimaliseren. Hierdoor verminderen de klachten, ga je gewicht verliezen en krijg je meer energie.

Wat ook een voordeel is van een persoonlijk voedingsplan zijn de portiegroottes. Aan de hand van je uiteindelijke streefgewicht wordt precies uitgerekend met hoeveel eiwitten, koolhydraten, groente en fruit je begint. Uiteindelijk laat je dit weer los omdat het de bedoeling is meer op je gevoel te gaan eten. Je zult ook gaan merken dat je eerder vol zit. Regelmatig hoor ik van mijn cliënten dat ze eigenlijk te weinig aten voordat ze met het programma begonnen en van te weinig eten kun je ook aankomen. Vooral het aantal eiwitten is belangrijk omdat eiwitten je verbranding verhogen, je een vol en voldaan gevoel geven en die oh zo belangrijke spiermassa in stand houden.

Het programma bestaat uit een voor jouw op maat gemaakt voedingsschema en voedingsmiddelenlijst dat wordt opgesteld aan de hand van je bloedwaarden en gezondheidsgegevens. Het schema bevat de juiste hoeveelheden en in de lijst staan alle voedingsmiddelen die bij jouw stofwisseling passen. Je zult geen hongergevoel hebben want de voeding geeft veel verzadiging en rust van binnen na elke maaltijd.

Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen en je krijgt veel meer energie.