Probiotica na antibioticakuur | Bianca Talens
Probiotica na antibioticakuur
1 min. leestijd

Probiotica na antibioticakuur

Antibiotica zijn heel belangrijk en effectief in het behandelen van ernstige infecties. Behalve dat antibiotica ziekmakende bacteriën doden, kunnen ze ook goede bacteriën zoals je darmflora doden. De darmflora speelt een vitale rol in je totale gezondheid en zorgt voor een goede stoelgang en een goed functionerend immuunsysteem.

Darmflora veranderen

Een antibioticakuur van een week kan je darmflora voor een jaar lang veranderen. Het is mij wel eens opgevallen dat ik vrij snel verkouden werd na een antibioticakuur. Het is dan ook aan te raden dat wanneer je gestopt bent met een antibioticakuur direct te beginnen met probiotica om zo de goede darmbacteriën die gedood zijn weer aan te vullen.

Probiotica nemen

Dit kan een kuurtje zijn van een maand en je kunt het beste een mix van verschillende soorten probiotica nemen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook de darmflora helpen herstellen zoals yoghurt, kaas en zuurkool. Deze voeding is gefermenteerd en zit vol goede bacteriën.

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca Talens. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je over afvallen in de overgang. Ik spreek uit ervaring. Ik ben een nuchtere, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, noorderling. Duidelijk uitleg geven is mijn kwaliteit. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met mij op!
Reactie plaatsen